The Scorpions

February 20, 2011

|

Scorpions este cea mai renumită şi consacrată trupă hard rock/heavy metal din Germania. De-a lungul carierei lor, care durează de mai bine de 40 de ani, aceştia au vândut peste 70 de milioane de albume.
Pentru că încă de la început trupa Scorpions a vrut să se confrunte cu cele mai mari trupe rock, Klaus Meine scrie versurile melodiilor în limba engleză. Odată cu lansarea albumului în 1972, Scorpions cântă în deschiderea unor trupe ca Rory Gallagher, Uriah Heep sau UFO. Motorul trupei este de la început Rudolf Schenker, care din 1965 a avut obiectivul ca "odată şi odată Scorpions va ajunge una din cele mai mari trupe rock din lume", obiectiv care avea să se îndeplinească doar câţiva ani mai târziu.

Rock You Like A Hurricane 
Pe data de 26 august 1986 ei devin prima trupă hard-rock/heavy metal care concertează în blocul comunist, la Budapesta. interpretand melodii renumite de pe "Love At First Sting": Bad Boys Running Wild, Rock You Like A Hurricane, Big City Nights si Coming Home




Still Loving You
Tot in anul 1986 este lansata si balada Still Loving You care a devenit imnul rock al lumii datorita impactului sau asupra publicului..Still Loving You, îi face pe cei 500.000 de oameni de pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro să aplaude şi timp de 10 minute sã strige "Scorpions"

 


In august '89 Scorpions şi alte trupe rock concerteaza la Moscova; 260.000 de fani sovietici îşi trãiesc Woodstock-ul în august 1989 pe parcursul Moscow Music Peace Festival. La întoarcerea în Hanovra, solistul Klaus Meine compune melodia "Wind of Change", smash-hitul Scorpions, care alături de Still Loving You este cea mai cunoscută peisă a lor. Klaus Meine spunea: "în septembrie am venit acasă, în octombrie a apărut Wind of Change, iar în noiembrie a cãzut zidul Berlinului. Mulţi au crezut că Wind of Change a apărut după căderea zidului, dar a apărut înainte.


Trupa Scorpions va concerta anul acesta si in Romania pe data de 9 iunie la Bucuresti, pentru ultima oara insa. Biletele deja au fost puse in vanzare si au preturi cuprinse intre 128 lei in Gazon B,190 lei in Gazon A,265 lei in Golden Circle , si 350 lei Tribuna.

0 comments:

Post a Comment