Eminem

March 12, 2011

|


Eminem, născut sub numele Marshall Bruce Mathers al 3-lea (dupa cum probabil unii dintre voi deja stiti) este un rapper american care a vândut 75.000.000 de albume la nivel mondial . El a devenit faimos în 1999 odată cu lansarea albumului The Slim Shady LP, următorul album The Marshall Mathers  a devenit cel mai bine vândut album rap din istorie.

My Name Is
Cel mai bine-vândut LP al lui Eminem vine în anul 1999, având marele hit (atât melodie cât şi videoclip) “My Name Is”, plus “Guilty Conscience”, ce i-au adus în următorul an câştigarea de trei ori a discului de platină. Devenind foarte vizibil, critici numeroase au apărut la adresa versurilor şi continutului explicit. Discipol al lui Dr. Dre, rapperul Eminem devine în 1999 unul dintre cei mai controversaţi rapperi din branşă. Folosind bit-uri inteligente şi având un talent incredibil de a da frâu liber sentimentelor şi întâmplărilor nefericite ce i-au ocupat toată copilaria, succesul său devine cel mai mare succes de la debutul solo al lui Dr. Dre, cu şapte ani în urmă.

 
Widouth me
În 2002 a reapărut pe scenă cu “Without Me”, melodie ce-i ataca pe Moby şi pe Limp Bizkit, şi sărbătoarea reintrarea sa în lumea muzicii. Melodia “Cleanin’ Out My Closet” a arătat copilaria sa disfuncţională şi a explicat ura pe care o poartă pentru mama sa.


No Love
Recovery s-a vandut 741.000 de copii in USA, in prima saptamana de la lansare, devenind intre timp cel mai bine vandut album din 2010. Primul single extras de pe Recovery a fost "Not Afraid",urmat de "Love The Way You Lie" si apoi de "No Love"


După cum spune « legenda », Dr. Dre i-a descoperit caseta pe treptele casei de producţie Interscope, însa în realitate, Eminem a ocupat locul doi la un concurs de freestyle.După concurs i s-a cerut un demo. După o lună Dr. Dre a ascultat demo-ul lui Eminem. Dre a fost mai uimit de culoarea pielii decât de talentele sale.

0 comments:

Post a Comment