Depeche Mode

January 14, 2011

|

Depeche Mode este o formaţie britanică de muzică synth pop/electronic fondată în 1980 in Anglia de Dave Gahan  (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981),  Andrew Fletcher (clape secundare) şi  Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81). Vince Clarke a părăsit formaţia după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formaţie din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore şi Fletcher au continuat să interpreteze ca trio..
Este una dintre cele mai longevive şi de succes formaţii apărute în perioada New Wave şi New Romantic, dar erau de fapt parte a scenei "futuriste" alături de Soft Cell, Gary Numan şi The Human League .


Just Can't Get Enough” este al treilea single lansat de formaţia Depeche Mode în Regatul Unit. A fost lansat în septembrie 1981, şi este de asemenea primul single al trupei lansat şi în Statele Unite, la data de 18 februarie 1982.
 

"Enjoy the Silence" Marea Britanie este al 24-lea single Depeche Mode, lansat la 5 februarie 1990, iar al doilea single de pe albumul Violator. "Enjoy the Silence" a fost re-lansat ca single in 2004 pentru proiectul remix Depeche Mode Remixes 81-04, şi a fost intitulat "Enjoy the Silence (reinterpretat)" sau, mai simplu, "Enjoy the Silence 04". Versiunea "reinterpretata a fost remixat de Mike Shinoda,
 

"Wrong", este primul single Depeche Mode de pe albumul lor cel mai recent intitulat "Sounds of the Universe" nominalizat la premiile Grammy. Este de asemenea si ultimul videoclip realizat de cei de la Depeche Mode, in anul 2009.
Se zvoneste ca baietii se pregatesc sa lanseze un nou album in vara lui 2011 si de asemenea se pregatesc "sa ne loveasca" cu un nou hit (de asemenea am auzit ca Lady Gaga ar sta la usa studioului lor pregatita sa inregistreze o piesa alaturi de ei, insa ramane de asteptat si de vazut)


0 comments:

Post a Comment